Home Keramiekgroep Workshops Prijzen Foto's Contact Inschrijfformulier
HamburgerMenu

Keramiekgroep


  • "Je leert van Marion, maar ook zeker van elkaar. Daarbij komt de gezelligheid onder genot van een kopje koffie met een koekje."
  • "Ik kijk steeds uit naar mijn keramiekclubje. Lukt het even niet dan helpt Marion of medecursisten je wel weer op weg. Uitproberen en gezelligheid staan voorop."
  • Hanneke: "Ik dacht eerst dat keramieken tuttig was, maar het is superleuk! Verrassend om te zien wat je toch kan. Marion denkt goed mee en geeft handige tips. Maar ook de sfeer is goed, waardoor je veel zelfvertrouwen krijgt om van alles uit te proberen. En dat onder het genot van koffie met een koekje."
  • Jacqueline: "Iets leuks om naar uit te kijken, elke week weer: de keramiekclub. Lekker met je handen in de klei of schilderen (glazuren). En dan de verrassing elke keer weer als het gebakken is, hoe zijn de kleuren geworden? Ontspanning en creativiteit in een prettige omgeving."
  • "Ik ga wekelijks met heel veel plezier naar ons kleicluppie. Daar creëer ik in mijn eigen tempo van alles en nog wat. Laatst heb ik een dikke dame gemaakt en die is fantastisch geworden. Met wat hulp van alle aanwezigen heb ik toch maar weer een mooi werkstuk mogen meenemen", aldus Petra.
  • "Als beginnende cursist vind ik het leuk dat je van klei een mooie creatie kan maken. Ik heb een vlinder voor mijn dochter gemaakt en ze vond het erg bijzonder dat ik dat gemaakt heb!"


Wil je gebruiksgoed, grappige, decoratieve of abstracte keramiek maken voor in huis of in de tuin? Kom dan naar mijn studio en ik leer je de basisprincipes van het boetseren.


Van boetseerklei maak je een vorm door gebruik te maken van diverse technieken. Dit kan bijvoorbeeld door het vormen van kleirolletjes, kleiplaten of stukjes klei. Tevens kun je je werk massief maken en later uithollen. Verder is het mogelijk om uitsteek- of drukvormen te gebruiken of met mallen en stempels reliëf in de klei te drukken. Ook kan je gietmallen gebruiken om een vorm te maken van gietklei.

Als je werkstuk geboetseerd is, moet de klei minimaal twee weken drogen, grote massieve werkstukken hebben soms wel vier weken droogtijd nodig. Daarna kan het gebakken worden in de keramiekoven.

Hierna kun je gaan glazuren. Er is veel keuze in kleur en soort glazuur. Van elk glazuur heb ik een proefplaatje gemaakt zodat je kunt zien hoe de kleur wordt na het bakken, want dit kan nog wel eens verrassend zijn. Het decoreren van je werk kan je doen door het in het glazuur te dompelen, te sponzen of met de kwast op te brengen. Je kunt er ook voor kiezen om afbeeldingen op je werk te maken met een penseel, stempels of met mallen. Het kan zo eenvoudig of uitgebreid als je wilt. Daarna gaat je werkstuk nogmaals de oven in en is de keramiek klaar.

Het maken van keramiek is een fantastische hobby. De meeste mensen die hier komen worden er door gegrepen en sommige komen al een aantal jaren bij me. Ze zijn enthousiast en doordat we samen dezelfde hobby hebben inspireren we elkaar! Ik werk met kleine groepen van maximaal zes cursisten, hierdoor krijgt iedereen voldoende persoonlijke aandacht en leer je alle kneepjes van het kleivak. Als je al ervaring hebt en zelfstandig wil werken is dat mogelijk.

Een les is inclusief koffie of thee met een koekje en het gebruik van gereedschap en exclusief de kosten van glazuur, klei en stookkosten.

Je kunt losse lessen nemen, maar ook een tienkeerkaart is mogelijk.

Opgeven kan via het inschrijfformulier.

De keramiekgroepen zijn op: Enkele huisregels voor de keramiekgroep: